חיזוק הביטחון ותחושת המסוגלות בילדים באמצעות משחק
- לימור שושן
- 27 במאי 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 8 ביולי 2024
חיזוק הדימוי העצמי ותחושת המסוגלות של ילדנו ניתן להשיגם בדרך פשוטה ומהנה "המשחק" – משחקים בין הורים לילדים, בין אחים ומשחקים משפחתיים.
משחקים הם כלי לפיתוח הדמיון ויכולת שיתוף הפעולה, עבודה בצוות, סובלנות אחד כלפי השני, יצירת שפה משותפת ותרומה למערכת היחסים בין הורים לילדים - הערך המוסף שיש בזמן איכות ובזמן משחק בין הורים וילדים, הוא עצום.
אך כיצד נכון לשחק עם הילדים?
האם לתת להם לנצח שירגישו שהם מצליחים ויהיה כיף ביחד? או להקפיד איתם על הכללים שילמדו שככה זה בחיים?
שאלות מסוג זה עולות לא אחת במהלך הדרכת הורים והתשובה הטובה ביותר היא שהעיקר הוא לשמור על האיזונים.
מצד אחד, חשוב לזכור שאף אחד מאיתנו, גדולים וקטנים, הורים וילדים, לא אוהב להפסיד, אך מצד שני, כמו שלתחושת הניצחון יש ערך וחשיבות של בניית המסוגלות, האומץ לנסות דברים חדשים והדימוי העצמי - גם לכישלון יש ערך של למידה מטעויות, ניסוי וטעיה. לכל אלו יש להוסיף גם את הערך החינוכי שבחשיבות העמידה בכללים לעומת היכולת להיות יצירתיים ו"לפרוץ גבולות" וגם הצורך בפיתוח יכולת חשיבה ופיתוח אסטרטגיית המשחק.
אז איך נשחק בצורה מיטבית?
כשהילדים קטנים שחקו איתם משחקים שאתם יודעים שהם טובים בהם, כדי לתת להם תחושת ביטחון והעצמה וכך גם לא יפחדו לשחק במשחקים אחרים בהם הם פחות טובים.
הפסידו מולם במכוון כמה פעמים, לא רק על מנת שיחוו הצלחה אלא גם יבינו דרך המודלינג שלכם שזה בסדר להפסיד ושלא תמיד מנצחים.
אפשר לתת להם רמזים או אפשרות לשנות את הכללים, חשוב לשים לב כי הדבר בא מהם ולא מאיתנו בניסיון "לעזור".
הכי חשוב הקפידו על אווירה טובה וכמה שפחות תחרותית "העיקר החוויה" במקרה הזה, זו לא רק סיסמה אלא הכרח בבניית תקשורת הורה-ילד חיובית.

Comentarios